10 okt. 2016

Planing another holiday!

Hej, förlåt för att jag har varit jättedålig på att blogga den senaste tiden men jag har haft fullt upp.

Hur som helst så är jag och Mattias nyss hemkommna från en vecka i Spanien och vi längtar redan efter en ny semester. Något som vi har funderat på är att åka på några weekendresor då och då. Jag har varit i Prag tidigare och det var helt underbart så vi pratade nyligen om någon liknande destination och kom då på Warszawa!

För det första är det otroligt lätt att flyga dit då Norwegian, SAS och LOT flyger dit från Arlanda. Sen är det väldigt billigt med boende och mat där också och kulturen ska vara helt amazing. Jag älskar att gå runt i städer och titta på arkitektur och varva det med shopping och härliga luncher så det verkar passa oss perfekt.

Gamla stan i Warszawa är med på UNESCOs världsarvslista så att få se den skulle vara riktigt skoj. Plac Zamkowy ska vara jättefint och man kan gå runt bland allt som säljs på den kända torgmarknaden Rynek Starego Miasta. Parken Lazienki ska också vara en av världens vackraste stadsparker ock en härlig oas mitt i stan.

Jag älskar verkligen städer som har både kultur och shopping, Rom och Prag är som sagt några av mina favoritstäder och jag kan tänka mig att Warszava är liknande, i alla fall enligt mina kompisar som har varit där.

Vi har pratat om att åka dit i vår när det är lagom temperatur och fint väder för det är ju härligt att kunna gå omkring i stan och sitta utomhus och ta en kaffe eller lunch på någon härlig uteservering.

Har någon av er läsare varit där? I så fall får ni gärna maila och berätta om er vistelse där och ge mig lite tips :)


0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.