13 okt. 2015

Some companies really scare me!

Jag har beställt lite saker från USA och detta skulle då tydligen skickas med UPS. Jag gick in och sökte efter mina sändningar på deras hemsida och då stod det att de kom ill Sverige igår, så jag ringde in och frågade när och hur det skulle levereras ut till mig. Via ombud eller om det skulle komma direkt till dörren. Kvinnan jag pratade med på UPS hittade först inte sändningarna och sa att det trackingnr jag fått var fel och inte tillhörde dem, jag svarade att det gick att söka på hemsidan utan problem och då försvann hon till en kollega i 5min. Sen när hon är tillbaka säger hon att UPS tydligen bara levererar mellan USA och Arlanda, sen tar någon annan transportör vid. Dock vet inte UPS vilken det är så hon föreslog att jag skulle ringa till DHL; Posten, Fedex, Bring och Schenker för att höra med dem. Jag svarade att det borde ju inte vara mitt jobb att leta rätt på den här sändningen, det borde ju UPS hålla koll på vilka de samarbetar med och att de borde ha ett bättre system mellan in- och utrikes sändningar. Då sa hon att alla logistikföretag arbetar så.

Eh nej! Jag svarade att jag arbetar på DHL och vi arbetar verkligen inte så! Våra sändningar mellan in- och utrikes går smärtfritt och vi har koll på vilka som kör respektive rutt så om ett utrikespaket går över till inrikes kan vi söka det åt kunden utan problem. Då blev hon tyst och sa att det inte går till så hos dem.


0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.