9 okt. 2015

Monitoring everything.. yes Big Brother might be watching

I helgen är det Chokladmässan och samtidigt är det Hemm & Villa-mässan alldeles bredvid. Förra året kollade vi lite på larm för hemmet och i år ska jag kolla på det igen fast med kameror. Jag fick idéen när vi installerade nya övervakningskameror här på jobbet. För någon vecka sen så installerades nya kameror både i garaget och nere i terminalen och det tycker jag är jättebra, vi har ju ändå hand om väldigt mycket gods mer dag så det känns bra med bra övervakning. Även i parkeringsgaraget så känns det bra med övervakningskameror, inte för att man känner sig osäker där men ändå.

På mitt förra jobb hade vi inga övervakningskameror någonstans, det resulterade dock i ett inbrott där någon eller några kom över tiotals laptops och annan elektronik då de hade lyckats bryta sig in. Sen så fanns det så klart inte ett spår efter dem eftersom det inte fanns någon övervakning, helt sjukt på ett företag egentligen.

Jag har alltid haft et galet intresse för spionkameror och övervakning sen jag såg min första James Bond-film så fatta vad coolt det skulle vara att ha det hemma också. strunta i att det är en liten lägenhet. Fatta coolhetsgraden!

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.