14 okt. 2015

Glöm inte däckbyte snart!

Alltså nu börjar det bli dags att byta till vinterdäck verkar det som. Här på jobbet har vi börjat leverera mängder med vinterdäck till kunder här i Stockholm. När vi bodde i Gävle och hade bil passade vi på att lämna in bilen på lite bilvård samtidigt och eftersom vi hade ett "däckhotell" så passade det bra att göra allt med bilvård på ett och samma ställe.

För er som inte vet vad ett däckhotell är så är det ett stälte där man kan ha sina vinter/sommardäck för lagring året om. Stället som vi hade bilservice på var jättebra och däckbyte där var alltid tvunget att bokas lång tid i förväg för nästan alla i kommunen gjorde sitt däckbyte där. Vi lämnade även in bilen för omlackering där några gånger när det blivit någon repa osv. En gång var vi tvungna att lämna in den på billackering efter att någon repat ena hela bakdörren. Efter omlackering eller bilrekond lämnade jag alltid in den på bilttvätt också så den skulle vara riktigt fin och se ny ut. Ibland åkte vi till en sån där biltvätt som man gjorde allt själv i och det var rätt billigt och kul.

Nu när vi bor i Stockholm och inte har bil längre slipper vi allt det här men jag hör hela tiden kollegor som måste lämna in sina bilar, tydligen ska det vara ett bra ställe vid Norrtull här i Stockholm som ska vara bra. Dock bor och jobbar ju de flesta här i södra Stockholm och Norrtull är ju i andra änden av stan men är det bra och värt det så why not.

Här om dagen var en kollega iväg för att lämna in bilen och i vanliga fall går det fort att byta däcken men det var galet många som skulle ha bilvård just då så hon kunde inte hämta den förrän på eftermiddagen. Skönt att vara ute i god tid ändå, de flesta brukar ju inte komma på det här med däckbyte förrän i sista minuten (including moi) och då
är det så sjukt att få en bra och praktisk tid.

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.