8 aug. 2015

Work improvements for the people

Jag har ju pratat en hel del jobb i bloggen den senaste tiden och jag tänkte bara berätta om något som jag hoppas att alla andra företag har redan. Mina två senaste jobb har i alla fall haft den här funktionen hos sina servicedesk och jag använder det även på min hemma dator, nämligen molntjänster. Eftersom mitt kontor behöver komma åt filer och uppgifter från flera andra kontor så har vi en molntjänst som vi använder, för er som inte vet vad det är så behöver man egentligen bara internet då det ersätter behovet av en lokal hårddisk och det har jag ju pratat om tidigare.

Nu i veckan (de två halvdagar jag jobbade) kom jag att tänka på att det känns som att vi behöver ett nytt ärendesystem. Vi får ju olika ärenden skickade till oss både från vår kundtjänst och andra avdelningar runt om i Sverige. Just nu kommer dem in till en gemensam outlook-box men det känns som att det hade varit bättre och mer organiserat att faktiskt ha ett dedikerat ärendehanteringssystem. Just nu är det som sagt en helt vanlig mailbox där vi färgmarkerar ärenden efter vilken person som tar det, vissa ärenden är det ju även deadline på och det system som vi använder för dessa ärenden är också rätt komplicerat så det känns som vi borde uppgradera till ett enklare system som sammanställer alla ärenden. 

Just nu har vi mailboxen för vanliga ärenden och sen ett annat för sökrelaterade, hade vi haft ett system som kategoriserat upp allt hade det varit lättare att hålla ordning tror jag. Kanske något att föreslå när jag är tillbaka från semestern.

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.