22 juli 2015

My new tablet, the perfect companion


När vi var nere i Göteborg sist så passade jag på att impulsköpa en surfplatta. Det som gjorde att jag föll pladask för den var att det är en Windows 8.1-platta, med andra ord en bra ersättare om man inte vill lägga 10.000-13.000 på en Surface Pro så fungerar den här alldeles utmärkt.


Man får absolut räkna med att den inte ersätter en bra laptop men den är helt klart bättre än många laptops runt 3000-6000 kr. Jag har med mig den här dagligen ochh batteritiden är riktigt bra. Jag använder den till allt i från att surfa på nätet o blogga till att kolla på film och läsa Readly. Jag tycker att det är jätteskönt att ha med mig en tablet och laptop i ett för ofta tycker jag inte att min Androidplatta räcker till. Dessutom är det skönt att ha ett fysiskt tangentbord när jag ska blogga eller surfa på nätet.

Det som är nackdelen med den är att den bara har 2gb RAM vilket gör att den inte kan köra tyngre program men sen gör jag i och för sig inte det speciellt mycket när jag sitter med min laptop på resor annars heller. Jag har inte testat Photoshop Elements (en riktigt basic version av Photoshop) men det borde gå bra tror jag. Annars så har jag installerat Skype och Teamviewer som viktigaste program.

Som sagt är det en riktigt prisvärd 2-in-1 tablet om man vill ersätta sin billiga laptop. Men som sagt förvänta er inte en riktig värsting! Lamina är dock tillverkad i samarbete med Microsoft så det är som en lightversion av Surface-produkterna.

SPECIFIKATIONER

 • 10” IPS-skärm med HD-upplösning 
 • Intel-processor så ger både prestanda och batteritid
 • Medföljer en licens på Office 365 Personal där du får hela 1TB lagring i molnet via OneDrive 
 • och licensen fungerar även på ytterligare en dator! 
 • Medföljer ett fodral med inbyggt tangentbord och inbyggd touchpad, 

Självklart går Lamina T-1001BM att användas som en helt vanlig surfplatta om man så önskar det. Anslutningsmöjligheterna täcker upp det mesta där du har både
 • en fullstor USB3.0-port
 • en 2.0 microUSB (adapter medföljer), 
 • en microHDMI (v1.4), 
 • en microSD-läsare, 
 • Bluetooth 4.0 
 • inbyggd kamera, både fram och bak. 
Överlag en otroligt prisvärd 2-in-1-enhet som slår det mesta på marknaden idag när det kommer till pris, prestanda och funktionalitet.

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.