11 dec. 2015

The long arm of the law

Nu ska jag berätta lite om en grej som pågick i nästan 9 månader och var så otroligt stressade och jobbigt. Ni vet den förra lägenheten som jag och Alex bodde i ute i Bromma, vi flyttade ju därifrån i september och när vi flyttade var det självklart tänkt att vi skulle få tillbaka vår deposition på 12.000 kr... trodde vi!

Vi träffade vår hyresvärd som sa att vi absolut skulle få det, sen gick det flera veckor utan att vi fick något och han svarade inte på våra sms. Tillslut kontaktade vi en jurist för hjälp och skickade påminnelser till hyresvärden. Hyresvärden skickade i sin tur meddelande till vår jurist genom en egen jurist som sa att han hade träffat oss och gett oss pengarna kontant + att han hade vittne! Vi svarade ju så klart att vi aldrig skulle ta emot pengarna kontant då vi alltid använt banköverföring för hyra etc, sen hade vi ju aldrig träffat honom eller vittnet för ett sånt här möte. Vi pratade med vår jurist och skickade in en stämningsansökan till tingsrätten.

I rätten vann vi då hyresvärden aldrig hörde av sig eller svarade på ansökan. Sen fick vi höra att pengarna skulle betalas till oss i slutet av maj då hyresvärden befann sig utomlands. Slutet av maj kom och fortfarande inga pengar. Tillslut beslutade hyresvärdens jurist sig för att betala pengarna i hans ställe för att bli av med ärendet och att hyresvärden då blir skyldig juristen istället.

Det är sjukt jobbigt när sånt här händer men vi är så glada att vi hittade en jurist som var så duktig och verkligen kunde hjälpa oss på bästa möjliga sätt!

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.