12 maj 2015

My job and Malins in a nutshell

Jag tänkte att jag kan berätta lite mer om min upplevelse med mitt nya jobbet. Jag har ju arbetat hos DHL sen den 2 mars i år och samtidigt som jag började även en tjej, tanken var att vi skulle dela på två tjänster och sitta 14 dagar på varje uppgift (trafikledning och administration). Malin var hur underbar och härlig som helst och vi klickade riktigt bra vilket var riktigt skönt för vi kompletterade varandra utmärkt i jobbet. Sen fick hon tyvärr ett nytt jobb som "miljöinspektör" ute på Värmdö.

Av det jag har förstått arbetar en miljöinspektör med att kontrollera att miljölagar och -förordningar följs. Som miljöinspektör är du därför ofta ute i fält och inspekterar industrier, verkstäder, enskilda avlopp där ute och man vill alltså säkerställa att de enskilda avloppen uppfyller miljökraven som finns. restauranger, butiker, lantbruk och andra verksamheter. Just hennes arbetsuppgifter nu skulle vara att inspektera avlopp ute för Värmdö kommun. Det finns nämligen omkring 15 000 Det kanske inte låter som det roligaste jobbet när man hör det så här men hon är utbildad miljöinspektör och fick en grym ingångslön!

Hur som helst så har det börjat en ny kille som ska ta över efter Malin och just nu är han i en upplärningsperiod där bland annat jag ska hjälpa till och "träna" upp honom i arbetsuppgifterna. Just nu är det väldigt mycket att göra för oss inom logistik- och transportbranschen för det här är en sån period när många verkar beställa trädgårdsmöbler och spabadkar från t.ex Rusta. Det är rätt roligt att kunna se hur mycket trädgårdsmöbler som beställs just nu och ska ut till kunder, speciellt när det är en kort vecka som nu. Alla vill verkligen få ut det till helgen så de kan börja använda sina nya möbler.

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.