16 maj 2015

It will track you down

Jag och Alex har kikat lite på drönare den senaste tiden. Alex vill verkligen ha en för att kunna filma och fota coola shots, t.ex när vi sitter på balkongen och så vidare. Jag är inte riktigt lika insatt i vilken drönare som är bäst utan det är Alex som ha googlat runt en hel del. Tillslut hittade han "The Lily". Den är riktigt cool för den  kommunicerar med en GPS-tracker som man har i fickan och kan därför hålla koll på hur man rör sig. Lily har även en funktion som gör att den känner av hinder och kan alltså parera träd och annat saker som är i vägen .

Det jag gillar mest är att Lily är en "smart" kameradrönare som följer en medan man gör olika aktiviteter. Det enda man behöver göra är alltså att fästa GPS-trackern någonstans på kroppen och sedan kasta upp Lily i luften så den aktiveras och börjar följa efter en.

Själva kameran i Lily har möjlighet att filma i full hd-upplösning (1080p) med 60 fps. Det går dock också att filma med 120 fps med 720p-upplösning istället om man vill det.

Sen för dem som kanske redan har en actionkamera som GoPro eller liknande kan man köpa en billig drönare och fästa sin kamera på och sen en separat GPS-tracker, då kommer man ner lite i pris och får samma funktion om man hellre vill.


0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.