15 maj 2015

I love the cloud, both for work and personal life

Jag har ju pratat en hel del jobb i bloggen den senaste tiden och jag tänkte bara berätta om något som jag hoppas att alla andra företag har redan. Mina två senaste jobb har i alla fall haft den här funktionen hos sina servicedesk och jag använder det även på min hemma dator, nämligen molntjänster. Eftersom mitt kontor behöver komma åt filer från flera andra kontor så har vi en molntjänst som vi använder, för er som inte vet vad det är så behöver man egentligen bara internet då det ersätter behovet av en lokal hårddisk. Så länge man har tillgång till internet kommer man åt sina filer och program. Lite förenklad är det Google Drive eller Dropbox fast företagsanpassat.

Fördelarna med molntjänster är bland annat:
  • Tillgänglighet. Molntjänster möjliggör att man inte behöver ha sin egen dator vilket underlättar om man är på språng eller är på möten ofta.
  • Ständig uppdatering. Filer, eller dokument, som ligger lagrade i molnet uppdateras live varje gång någon anställd ändrar något i den. Personer som arbetar mot samma dokument i molnet kan därmed känna sig trygga med att det alltid är den senaste versionen som visas. Det här är något som vi verkligen använder mycket. Alla våra åkerier uppdaterar sina chaufförslistor via en molntjänst så vi alltid har uppdaterade telefonnr. 
Även utanför jobbet använder jag molntjänster för Alex och jag har flera delade Dropbox-mappar eller Google Drive där vi kan lägga in dokument och bilder. För företag finns många olika företag som tillhandahåller detta och jag har för mig att vi använder bland annat Asedo på mitt jobbet.0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.