26 apr. 2015

Time to light up the summer nights!

Jag och Alex har äntligen börjat få igång planerna för vår balkong nu. Vi har valt ut plantor som vi ska plantera (med viss hjälp från våra föräldrar), vi vill bland annat ha några olika kryddväxter som oregano, timjan och rosmarin och sen några fina blommor. För ett tag sen köpte Alex även trädgårdsbelysning i form av solcellslyktor. Det är lite roligt att han köpte det för min farmor hade satt ut flera sådana på vårt sommarställe mellan huvudhuset och gästhuset.

Jag gillar solcellslyktor för dels är det miljövänligt men sen är de rätt stilrena och enkla också, hos oss passar det perfekt för vår balkong har sol den största delen av dagen. De är även relativt små så i balkonglådorna ser de väldigt fina ut.

En annan sak som jag väldigt gärna skulle vilja göra (lite synd att jag inte har en riktig trädgård nu) som mina föräldrar brukar göra är att hänga en ljusslinga i ett träd eller en buske. Det lyser upp så fint på kvällen och ser mysigt ut. Jag funderade lite på att kanske sätta en tunn ljusslinga på balkongen och komplettera lite för solcellslyktorna. Jag tror det kan bli riktigt fint om man gör det rätt.

Jag tycker det är rätt häftigt med solceller. Jag och Alex pratar ofta om elbilar, solcellsladdning osv så det är rätt kul att faktiskt ha något som drivs på det sättet. OK det kanske inte blir det allra starkaste och bästa ljuset från den typen av lyktor men jag tycker att det blir lite mysljus från dem och det är mer det jag eftersträvar i trädgården än stark belysning. För mig är det viktigaste att det ser fint och mysigt ut på balkongen och det har vi fått till med de här två lyktorna vi har köpt. Jag ska försöka ta en bild där ute sen när vi har skaffat lite utemöbler så ska ni få se hur mysigt det ser ut.0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.