29 apr. 2015

A work overview

Jag tror inte att jag har berättat så mycket om mitt nya jobb eller Alex jobb för den delen heller. Sen jobbar ju faktiskt nästan alla mina kompisar nu också.Jag jobbar på DHL med trafikledning och support. Mina arbetsuppgifter är att se till att gods i Stor-Stockholm är utlastat på rätt lastbilar för leverans och även se till att gods blir upphämtat ute hos kunder. Jag ringer ut till chaufförer för att se till att deras uppgifter till kunderna stämmer och sen kan även DHLs kundtjänst ringa in till mig för frågor om specifika sändningar då jag kan se status på dem. Utöver det här är det även mycket administrativt arbete med mail och registrering av transportdokument. Det är rätt härlig arbetsplats, alla är trevliga och vi har riktigt skoj tillsammans. Sen kommer chefen ut med glass, bullar eller tårta med jämna mellanrum för att peppa oss.

Alex jobbar med IT-support på Advania och sitter på ett servicedesk som har hand om flera olika företag och deras IT-system. Kunderna kan alltså ringa in när de har problem med något system och så kan då Alex och hans kollegor antingen fjärrstyra eller försöka lösa problemen över telefon/mail.
Alex kollegor är jättetrevliga och de verkar ha riktigt kul tillsammans.
Nikki tycker jag nästan har det coolaste jobbet av mina kompisar. Hon jobbar på Widespace och skapar annonser/applikationer åt kunder om jag har förstått det rätt. För ett tag sen var det en kund som ville ha en annons i form av ett mobilspel. Typ som Pressbyrån hade "memory" förra året när man kunde vinna produkter varje dag. Både hon och Alex har ju pluggat IT och Nikki har som hobby att göra egna datorspel. Tydligen är hennes kontor riktigt avslappnat också, det ligger mitt i city, de skapar digitala annonskampanjer och får champagne varje fredag!

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.