10 juni 2014

Keep yourself safe dude

För ungefär ett år sedan blev en av mina kompisar rånad i sin lägenhet. Det var en helt vanlig kväll då det knackade på dörren och han öppnade för att se vem det var och då möttes han av tre killar med kniv som tvingade till sig hans mobil och plånbok, sen gick dom in i lägenheten och tog bland annat hans dator! Jag tyckte att det var så sjukt obehagligt och för inte så länge sen så var det någon som stod och ryckte i dörren till vår lägenhet också. Vad jag inte förstår är varför vår hyresvärd inte har installerat titthål i dörrarna!

När jag var i Dubai så fanns det en titthålskamera i dörren så man kunde se på mobilen och i surfplattan när det stod någon utanför dörren. Nu såg jag att man kan köpa den även här i Sverige och att det var en rätt enkel installation. I nästa lägenhet kommer jag definitivt köpa en sådan för det gör att man känner sig lite säkrare trots allt. Sen har den som jag såg här även videoinspelning och mörkerseende vilket är ännu bättre in my opinion ju. Den har också en inbyggd ringklocka om man trycker på titthålet haha


0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.