24 apr. 2014

Just a tip from me to you

Som ni vet har jag varit på en del arbetsintervjuer den senaste tiden och allt som oftast har det varit en klädkod, ibland står det vad dem vill att man ska ha på sig och ibland får man tänka efter själv. Ta Emirates Airlines till exempel, de hade specifikt krav på att alla män som sökte skulle komma i svart kostym, SAS däremot var inte lika noga utan man skulle "tänka själv".

För mig är det självklart att antingen vara "business casual" eller "business professional" oavsett vilket jobb det är jag söker.

För er som inte riktigt vet vad de här klädkoderna innebär så har jag gjort en sammanfattning här.

  • Business Casual män: Skjorta, slips, kostymbyxor och matchande skor och bälte.
  • Business Casual kvinnor: Skjorta/blus, knälång kjol/kostymbyxor och matchande skor.
  • Business Professional män: Kostym
  • Business Professional kvinnor: Skjorta/blus, kavaj med knälång kjol/kostymbyxor. 

För att se extra professionell ut brukar jag ha med mig min lädermapp där jag har mitt CV och
eventuella papper som arbetsgivaren kan vilja se (betyg, intyg osv).

Om ni vill veta lite mer exakt om klädkod eller få lite tips på vad ni ska ha på er, inte bara till en jobbintervju utan kanske om ni ska på ett bröllop eller dop i sommar så kan ni kolla in Black Tie för lite mer information.

Jag tycker deras guide till klädkod är riktigt bra förklarad. Sen hade dem riktigt bra produkter som t.ex skoblock och skopolish för att skorna ska hålla formen och glansen (viktigt att även skorna setr bra ut på intervjuer och fester!).0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.