2 apr. 2014

Just a quick tip for lost souls

Just nu håller jag på att leta efter en lägenhet och först och främst letar jag efter en andrahandslägenhet nu, bara för att ha någonstans att bo i Stockholm. Sen kommer jag så klart att leta efter en förstahandslägenhet senare och då behöver man kanske ta ett bolån eller privatlån för att lägga en deposition/handpenning. Därför tänkte jag tipsa om en bank som jag tycker verkar rätt bra. Det är kanske inte en storbank här i Sverige men utomlands ser jag ofta skyltar med Santander Consumer Bank.

Många mindre banker i Sverige idag brukar enbart erbjuda blancolån eller vanliga privatlån men Santander hade faktiskt Fordonslån, Privatlån och Sparkonto. När jag jobbade som lånehandläggare förut så hade min bank bara Privatlån och då brukar det vara en rätt hög ränta jämfört med de andra låneformerna.

Det jag gillar allra mest med den här sidan, och som jag själv har suttit och testat med min egen ekonomi, är kalkylatorn som man kan använda för att se ungefär vad månadskostnaden skulle bli på ett lån. Som sagt så är det här ett bra tips för er andra som behöver ett litet lån för något, till exempel lägenhet eller så. En liten rolig sak att nämna är ju att när jag arbetade som lånehandläggare så sökte folk lån för allt möjligt, hästköp, åkgräsklippare och till och med shoppingpengar för en utomlandssemester(!).0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.