5 apr. 2014

Back and forth from Stockholm

Förra helgen skulle jag hem till mina föräldrar för en mysig hemmahelg men dom överraskade mig med att ha bokat rum på Radisson Blu Strand Hotell, ett av Stockholms femstjärniga hotell. Det är verkligen ett av mina favorithotell. Personalen är alltid jättetrevliga och hela atmosfären är jättemysig.

Hur som helst hade pappa bokat in oss i en Delux-svit som är på 52m², alltså större än min nuvarande lägenhet haha.  När vi kom in på rummet så stod det en liten bricka med en påse på och ett handskrivet brev från hotellets gästansvarige. Mycket trevligt måste jag säga.

Eftersom vi hade en hörnsvit så hade vi en underbar utsikt över Nybrokajen, Berzellipark och Dramaten. Så himla fint och härligt att se alla människor sitta ute i solen och äta glass och så. Verkligen årets första vårdag!

Sen när det var dags för middag hade pappa fixat bord på Berns Asiatiska som är en galet bra restaurang som jag älskar.

Innan middagen blev det självklart ett glas champagne medan vi satt och tittade igenom menyn och det slutade med att vi beställde in typ åtta olika rätter som vi satt och delade på.

Det första som kom in var en underbar California Roll (dom  har stans bästa sushi, helt klart!), sen friterade minibläckfiskar, bönor i sesamolja och någon svamp. Efter det friterade grönsaker, vårrullar med rökt anka, pilgrimsmusslor i grädde och thaibasilika, revbenspjäll i hoisinsås och sist men inte minst efterätterna! Jag och pappa tog sorbet och glass (salted caramell/vanilj/hallon sorbet) och mamma tog en Thai Creme Brulée.
Sen var det ju Earth Hour och då släckte dom ner en hel del inne på restaurangen och folk satt med sina mobiler för att lysa upp menyerna haha.


 

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.