21 dec. 2013

Give a thought and take a stand

Nu i juletiden ska man ju vara extra omtänksam så därför tänkte jag upplysa er läsare om en kampanj och samhällsfråga som jag tycker är mycket viktig! #StoppaBarnäktenskap är en kampanj som UNICEF driver och den vill motverka att många flickor under 18 år tvingas in i äktenskap med äldre män, det här är ett fenomen som är mycket stort i många U-länder runtom i Afrika, Mellanöstern och delar av Asien.

Jag har dragit igång en egen kampanjblogg där jag varje dag publicerar ett inlägg med fakta om barnäktenskap och varför det bör förhindras. Jag tycker att ni borde ta en titt där och läsa lite. Bloggen har redan ca 400+ läsare i veckan vilket är otroligt med tanke på att den bara har varit uppe i lite drygt en vecka! jag är otroligt stolt över att ha läsare som engagerar sig i den här frågan med mig, så om du inte redan har kollat in den gör det nu så kommer du säkert också först varför jag brinner för detta. Tänk dig att din lilla syster eller yngre släkting skulle tvingas in i ett äktenskap med en dubbelt så gammal man...0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.