25 sep. 2013

What's the dinner tonight: Puff pastry baked tenderloin with potato gratin

Idag kände jag för att laga lite lyxigare middag till mig och älsklingen så det fick bli en egen variant av Beef Wellington. Egentligen ska man ju använda oxfilé men idag körde jag med fläskfilé istället.
  • Börja med att dela skära upp ca 1,5 centimeter tjocka köttbitar. Krydda dem sedan med salt och peppar innan du steker dem i olivolja på båda sidorna.
  • När köttet har fått lite färg lägger du dem åt sidan på ett fat och häller sedan ner finhackade champinjoner och lök i samma stekpanna och sauterar det (steker på hög värme snabbt).
  • Sedan tar du en kvadratisk smördegsbit som du tror räcker till att baka in en köttbit med lite champinjonröra.
    Lägg sedan köttbiten på smördegen och toppa med champinjonerna. Vik sedan upp smördegskanterna tills du har fått ett litet knyta. Gör sedan detta med alla bitarna.
  • Placera sedan alla knyten på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 225 grader i ca 10-15 min eller tills dina knyten blivit lite gyllenbruna.

    Till detta tycker jag att man kan servera potatisgratäng och till exempel rödvinssås. Självklart kan du välja det DU tycker är godast till :)0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.