15 sep. 2013

Whats baking: Zeppole

I fredags blev det tacos till middag med Emma och Linus. Efter det kollade vi på Eagle Eye, en riktigt grym och spännande actionfilm. Hur som helst så har Alex, Emma och Linus blivit väldigt förtjusta i mina zeppole som jag gör (för er som inte vet vad det är så är det små italienska donuts, jag har faktiskt fått receptet från en italiensk kompis mormor så det är riktigt mysigt!). Här kommer i alla fall instruktionerna på hur man gör dom:
  • Värm upp olja i en kastrull, om du inte har fritös (ca 5cm upp på kanten av kastrullen)
  • Vispa ihop 1 ägg, 1,25 dl socker och eventuell smaksättning.
  • Efter att ha vispat ihop ovanstående blandar du ner 2dl grädde, ½tsk bakpulver, 1msk smält smör och 5dl vetemjöl tills det blir en slät deg.
  • Portionera ut degen i ca 2x2 cm bitar.
  • När oljan är ca 180 grader kan du lägga ner dina zeppoles i oljan. Lägg i dina färdig portionerade bitar, ungefär 5-6 bitar åt gången för att inte kyla ner oljan för mycket. När de har blivit gyllenbruna är det dags att ta upp dom, rulla dom direkt i strösocker eller florsocker och lägg upp på ett fat.0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.