17 jan. 2013

Do it the Maine way


Åhh! Jag läste precis att Vassa Eggen ska ha hummerfestival i februari, jag måste verkligen gå dit och äta då. Det låter så otroligt underbart och jag har redan spanat in menyn som verkligen får det att vattnas i munnen... hummertacos liksom, vem blir inte sugen på det!

Så här skriver dom själva om festivalen för er som är intresserade:

Maine är sedan länge känt som det stora hummerparadiset. Hummersäsongen pågåregentligen under sommaren, men frågar man de gamla inbitna yrkesfiskarna, är de allaöverens om att den godaste hummern fiskas från slutet av december till slutet av februari.Därför ställer vi till med en riktig hummerfestival, ”Maine style”, under en vecka i februari påVassa Eggen. Mellan den 19-23 februari förvandlas bardelen till ett riktigt ”LobsterShack”med typiska rätter från USA:s östkust. Att äta skaldjur har jag alltid förknippat med lyx och högtidliga tillfällen. Därför kommer jagaldrig glömma den där dagen 1992 när vi under en road trip i USA stannade vår pick-uptruck vid ett så kallat ”LobsterShack”, kustens svar på korvmoj, och köpte ostronburgare.Enkelt tillagat, presenterat på tidningspapper och bland det godaste jag ätit. Skaldjur behövermed andra ord varken ätas vid högtidliga tillfällen eller som platå. I USA är de duktiga på attgöra det enkelt och roligt att äta skaldjur. Med det i åtanke skapar vi vårt egna Vassa Eggen”LobsterShack” för en vecka! /Christian Olsson, krögare Alla rätter görs på halv eller hel hummer:Smallskostar 150 krMains kostar 215 kr På menyn:Lobster TacosLobster Salad Lemon&GarlicLobster Mac’n Cheese½ - 1 Grilled Lobster with aioli, garlic butter & friesLobsterCakesLobster Roll Soppa:LobsterBisque, 95 kr
Hummertacos!

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.