6 apr. 2012

Don't you agree? Balance is important

Balans i ett förhållande tycker jag är otroligt viktigt. Självklart är det viktigaste att man tycker om varandra(!) men efter det tycker jag nog att balansen är väldigt viktig. Man måste behandla varandra på samma sätt som man vill bli behandlad själv och ibland får man tänka ett steg längre, ibland blir det ju så att man bara gör utan att tänka. Det här är rätt intressant ämne tycker jag för jag och Tina kom in på det igår när vi fikade och samma sak med Linnea och Jenny sist vi träffades.

Tycker inte ni också att det bör vara så i ett förhållande? 
13 comments:

 1. Joo det är ju en av dem viktigaste sakerna som finns tycker ja. Om man inte respekterar varandra eller behandlar varandra rätt så skiter sig allt

  SvaraRadera
 2. Åh va bra att du tar upp sånt här ibland Alvin! Min pojkvän tar ofta för givet att jag ska finnas där men han beter sig inte alls på samma sätt mot mig. Jag tycker det känns jätteorättvist :'(

  SvaraRadera
 3. Lilly jag håller med dig till 100% min pojkvän säger ofta åt mig att jag ska va hos honom, sitta hos honom när han pluggar och sånt men han pratar inte med mig då eller något. Han vill bara att jag ska VARA där. För mig känns det så tråkigt för jag ger honom kärlek och närhet men får inget tillbaka =(

  SvaraRadera
 4. Oj det här var verkligen ett hett ämne, verkar som om det är många som lider :(

  SvaraRadera
 5. Ja det är superviktigt med balanas i ett förhållande! Hur klarar du och Alex er, ni verkar va ett perfekt par som aldrig bråkar! Eller skriver du bara inte om det i bloggen?

  SvaraRadera
 6. Jag förstå precis vad du menar i inlägget Alvin men jag tycker ofta att det är svårt att veta vad min flickvän vill att jag ska göra. Självklart vill jag att hon ska må så bra som möjligt men ibland är det svårt att tänka ett steg längre

  SvaraRadera
 7. Oh min pojkvän vill alltid att jag ska smsa eller ringa honom när vi inte är tillsammans men det gäller liksom inte åt andra hållet. Är han med sina kompisar eller nåt så betyder inte det att JAG får sms av honom eller så

  SvaraRadera
 8. Va bra att du tar upp sånt här! Jennifer jag förstår dig precis, det känns alltid som om det är jag som smsar eller vill prata med min pojkvän. Jag känner mig som en tjatmoster och hatar det :( Varför kan inte han vara den som tar initiativ till att smsa elelr ringa någon gång?

  SvaraRadera
 9. Alvin du borde ta upp fler såna här ämnen, jag tror det finns många bloggläsare som skulle uppskatta djupare ämnen i din blogg. Fast den är bra som den är nu också! =D

  SvaraRadera
 10. Det här är något som jag har legat och tänkt på så ofta, det är som ett sandkorn som gnager på mitt och min pojkväns förhållande men jag vet inte hur jag ska säga till honom

  SvaraRadera
 11. Nej det är hur svårt som helst att ta upp ett sånt här ämne med en pojkvän eller flickvän. Man vill ju inte låta som något överkrävande monster som kväver den andra. Men samtidigt är det ju viktigt att man pratar om sånt här, annars mår man bara värre och värre ju längre tid det går.

  SvaraRadera
 12. Jag hittade det här på internet men jag vet inte riktigt om det är den balansen som ni menar allihopa =S

  Frågan om tid och tidsbrist är aktuell för de flesta i vårt samhälle men berör särskilt par och familjer. Att dela upp sin tid på ett bra sätt kan vara svårt. Olika personliga behov och krav i arbetslivet trängs om utrymme. Men det är viktigt att man i sin parrelation hittar en god balans genom alla livsfaser. Man får försöka att hitta en jämvikt mellan att ha tid för varandra som par utan barnen, tid för familjegemenskap och tid för sina egna intressen. Om dessa tre behov blir rimligt tillgodosedda, utan att man känner stress, så bidrar det stort till att parrelationen håller. När man finner den här balansen mår man bra, både som egen individ och som par

  SvaraRadera
 13. Det här hittade jag och det stämmer ju precis på vad ni andra har skrivit här och vad Alvin menar
  Jag tror både killar och tjejer kan lära sig något av att läsa det här

  I vardagslivet är det vanligt att i synnerhet kvinnan i ett förhållande känner att partnern tar henne för given. Att känna sig ouppskattad är inte bra, det kan leda till att man söker uppskattning och bekräftelse på annat håll. Parterapeuterna Anders Berge och Margoth Zettergren-Berge tipsar: Generellt vill kvinnan ha mer bekräftelse i form av ord och uppvaktning, hon vill känna sig åtrådd och attraktiv. Mannen tar det mer för givet och är tystare många gånger. Man måste därför säga vad man vill ha, vara extra tydlig. Säg "Jag älskar när du…" eller "Det gjorde mig så glad när du…" snarare än att klaga på vad som aldrig görs eller sägs.

  SvaraRadera

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.