21 juli 2011

Oh my, I'm not the super athlete you think

 
Den senaste veckan har jag fått flera kommentarer och mail om att jag ska svara på lite sportfrågor så därför tänkte jag göra det nu. Först och främst vill jag ju bara säga att jag absolut inte är någon superatlet haha

 1. Är det sant att du har spelat fotboll? Var spelade du och vilken position?
  Ja det är sant att jag har spelat fotboll, dock är det ett bra tag sen sist. När jag började spela fick jag vara målvakt men efter ett tag blev jag mittfältare. Varenda gång jag har spelat skolturneringar eller skolmatcher har jag varit vänstermittfältare. Jag tycker att det är en grymt bra position att ha eftersom man hjälper både anfallarna och försvararna + att jag är riktigt snabbt och kan accelerera väldigt snabbt.

 2. Saknar du fotbollen?
  Ja det gör jag konstigt nog, när jag faktiskt spelade tyckte jag att det var rätt tråkigt men nu kan jag faktiskt sakna det väldigt mycket.

 3. Vilket lag hejar du på i Gothia Cup/Allsvenskan/Superettan?
  Hmm, jag antar att du som ställt den här frågan är en ny läsare ;) Jag har haft stora banners och långa inlägg om hur mycket jag älskar och supportar Blåvitt i Allsvenskan. (IFK Göteborg för alla som inte fattar). Egentligen ska man ju bara heja på ett lag men eftersom du har ställt frågan så måste jag ju svara... i Superettan hejar jag just nu på BP men det beror nog på att IFK har lånat ut en riktig bra spelare (Nicklas Bärkroth) till dom. I Gothia Cup hejar jag faktiskt på ÖIS just nu... förlåt IFK, men det beror på att en av mina FB-vänner är målvakt i ÖIS och har hållt nollan i varenda match hittills.

 4. Ska du in till Gothia Cup och kolla på några matcher?
  Om jag har tid och det är fint väder vill jag absolut se någon eller några matcher, tyvärr tror jag inte att det blir så i år men i så fall tar jag det nästa år.

 5. Vad är din största fotbollsförlust?
  Haha det kommer jag faktiskt inte ihåg men jag tror nog inte att det kan vara mer än 3-1 ;) ;)

 6. Vilka är dina fotboll/golfidoler?
  Inom fotbollen är det självklart Cristiano Ronaldo (han är grym!) och i Allsvenskan tycker jag att Tobbe Hysén är helt fenomenal men jag tror att Nicklas Bärkroth kommer bli riktigt duktig när han har fått lite mer speltid i A-laget. Dessutom är Sebastian Laneby en riktigt lovande målvakt. Golfidoler som jag har är helt klart Alexander Norén och Henrik Stenson.

 7. Vad var din styrka när du spelade fotboll i skolan?
  Att jag var snabbt, jag kunde accelerera fort.

 8. Jag är ny i din blogg och jag undrar vilka sporter du utövar? Tränar du? Vad är dina bästa träningstips till en nybörjare (Jag är 23 år och har aldrig tränat eller utövat sporter men nu skulle jag vilja bli lite mer aktiv. Vad ska jag göra?)
  Hej och välkommen! Just nu är golf den ända sporten som jag utövar regelbundet. Tidigare har jag simmat, spelat tennis och fotboll. Ja jag tränar, min kompis Sandra och jag brukar gymma och när jag inte hinner till gymmet brukar jag köra lite lättare träning hemma. Om du inte har tränat eller utövat sporter förr får du absolut inte ta i för hårt från början eftersom din kropp antagligen inte är van vid stor belastning. Jag skulle börja med att kontakta en personlig tränare på närmsta gym (det gjorde jag) men jag kan ge några småtips. 1: Skaffa gymkort. 2. Investera i hantlar/träningsbänk att ha hemma. 3 Kör några set armhävningar/situps då och då och jogga/spring eller powerwalka dom dagar du inte gymmar. Tänk också på vad du äter, träning och kost är viktigt att balansera. Skicka ett mail till alvin@alvin-jeremar.com så kan jag hjälpa dig lite mera om du vill.

 9. Har du spelat fotboll? Hur långt har ditt lag gått som längst i en turnering? Spelar du fortfarande?
  I skolturneringar har mitt lag varit mellanstadiet 2-1-3-2 och högstadiet 3-5-6. Nej nu spelar jag inte längre men jag börjar sakna det mer och mer, konstigt nog eftersom jag inte gillade det speciellt mycket när jag spelade.

 10. Hur länge har du spelat golf och vilka andra sporter gör du?
  Jag har spelat golf från och till i 5 eller 6 år men det är först dom senaste två åren som jag har lagt ner tid och träning på det och jag har utvecklats enormt på en så kort tid. Just nu är det bara golf och vanlig gymträning jag kör. Jag har inte heller några planer på att ta upp någon annan sport på allvar men Sandra och jag har snackat om att börja spela tennis, något som jag gjorde i nästan 7 år när jag var yngre.

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.