4 maj 2011

What's the dinner tonight: Dumplings

Jag älskar att laga mat så här om dagen fick jag för mig att göra "dumplings", ni vet dom där kinesiska degknytena som är fyllda med grönsaker och sånt. Jag fyllde mina med rödlök och böngroddar som jag hackade.

Deg:
2,5 dl mjöl
0,5 dl vatten

Blanda vattnet och mjölet och knåda degen (länge!) tills den blir smidig och len. Den får inte kännas det minsta kladdig, very important!

När degen är klar rullar du ut den till en rulle och skär upp i centimetertjocka skivor, kavla därefter ut varje skiva tills den är mycket tunn. Lägg din fyllning i mitten av degplattan och vik ihop och knip ihop kanterna.

När alla dina dumplings är klara lägger du ner dom i kokande vatten i 1-2 minuter.0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.