13 feb. 2011

Helsinki


Jag har ju rest en hel del både i Europa utanför Europa men en sak som är konstig är att jag bara har varit i ETT av våra tre grannländer… nämligen Danmark. Jag måste verkligen åka till Oslo och Helsingfors känns det som. När jag kollade upp Helsingfors på internet hittade jag faktiskt flera saker som skulle passa mig där, t.ex Tempelplatsens kyrka, Sveaborg och Hietsu.

Tempelplatsenskyrka ska vara riktigt häftig för den är inschaktad i ett berg.. awesomely cool!  Sveaborg är en fästning utanför Helsingfors och den ligger på en ö och det låter jättehärligt att besöka en sommardag men det som lockar mig allra mest är nog Hietsu, sandstranden utanför Helsingfors.  Förutom arkitektur (och sol/bad) är ju Finland känt för glaskonst och här hemma i huset finns det redan Alvar Aalto-vaser så det skulle ju vara roligt att faktiskt köpa en på plats i Finland.

När det gäller maten i Finland blir nog min favorit ändå pirogen, jag älskar piroger i alla former och det är ju jättestort i vårat grannland så det passar verkligen mig jättebra och sen har jag hört massor om spenatplättar och det låter också mumsigt. Nä man får verkligen ta tag i en Finlandsresa snart

1 comments:

  1. Åh, våran huvudstad är fin.
    Och köttpirogerna är fantastiska, du måste prova!!

    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.