16 okt. 2010

Svar på fråga

Frågan: Vad är skillnaden mellan D&G och Dolce & Gabbana?

Dolce & Gabbana är modehusets huvudlinje där klädesplaggens priser börjar runt 6000-7000 kr och accessoarerna börjar runt 2000 och uppåt. Jag hittade t.ex en oerhört snygg skinnjacka för 11 000 (lite saftigt..). Den primära målgruppen för Dolce & Gabbana är kändisar och riktiga fashionistas som är villiga att lägga stora summor på ett eller två plagg. Den här delen av modehuset kan ses som den mer seriösa och säljer mest aftonklänningar, kostymer och "haute couture".


D&G är modehusets linje som riktar sig mot en yngre målgrupp som gärna vill bära trendsättande plagg till inte allt för höga priser (från 700 kr och uppåt). D&G är även lite roligare och  mindre seriös vilket man kan se i deras modevisningar, Dolce & Gabbanas plagg är ofta väldigt stilrena medan D&G har mycket detaljer och tillhörande accessoarer.

Modehuset Dolce & Gabbana är inte ensamma om att ha flera olika linjer:
Armani har t.ex: Giorgio Armani, Armani Collezioni, Emporio Armani, Armani Jeans, Armani Exchange
                             Armani Casa och Armani Junior

Versace har Gianni Versace Couture, Versace Jeans Couture, Versace Home Collection, Versus och                        Versace Collection

Marc Jacobs har The Marc Jacobs Collection, Marc by Marc Jacobs och Little Marc

Prada har Prada och Miu Miu

och sen har dom flesta stora modehus egna linjer med barnkläder.
              


1 comments:

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.