19 okt. 2010

Pälsdebatten

Ok, jag håller med till 100% att det är jättesynd om minkarna som bor i småburar och sedan ska avlivas för att bli till päls dock står jag för att jag tycker att det är mysigt med pälsplagg.

När djurrättsaktivisterna bryter sig in på någon annans mark och befriar någons egendom begår dom ju ett brott enligt svensklag, något man kanske borde tänka på mer. Sen undrar jag hur dom tänker när dom befriar minkarna, oddsen för att dom skuttar ut i skogen och lever lyckliga i alla sina dagar är ju i princip noll! För det första är dom utfodrade och är inte vana vid att jaga sin egen föda, sen är risken otroligt stor att dom blir byten för andra djur eller att dom blir överkörda, som det gick sist. Det är väl i så fall lika hemskt?! Om dom nu ska dö är det väl ändå bäst att deras päls kommer till nytta, annars har dom ju verkligen dött förgäves. Nu ligger det liksom hundratals döda minkar längs vägen helt i onödan och nu kan man inte heller använda pälsen. Vad kommer deras liv nu ha haft för mening?

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.