28 okt. 2010

It totally exceeded my expectations... with a bit of dirt on the side

Idag har jag ju varit på "a secret location", nämligen Tullinge Halkbana. Från början var jag helt galet nervös inför  halkkörningen men när jag kom dit träffade jag Carolina som jag gick på Riskettan med så då blev jag med en gång mycket lugnare. Precis som alla säger så är halkkörningen verkligen det roligaste momenten när man lär sig köra bil! I loved it.... efteråt!

Halkkörningen började med att en lärare gick igenom vad övningarna skulle gå ut på och vad vi skulle få göra dom nästkommande tre timmarna, sen efter det åkte vi iväg till själva halkbanan som var ett gammalt flygfält och jag och Carolina hamnade i samma bil som en tjej från Sri Lanka och en hockeyspelare från Stockholm. I början var alla väldigt tysta men när Kent, som körde först, hade kört ett varv var alla mer pratglada för man visste hur det var ute på banan.

Särbilen men konstig växelspak/handbroms
inte den snyggaste bilen heller
Första övningen vi fick göra var att köra i 70 och försöka bromsa framför en älg som stod ute på vägen, och man fick inte trycka ner bromsen förrän läraren sa till. Jag klarade det på alla mina tre försök och älgen överlevde! Däremot var det mycket svårare när man kom i 50 och älgen plötsligt hoppade upp på vägen 10 meter framför bilen och man skulle väja, då klarade jag bara att undvika älgen på ett av tre försök vilket i och för sig var bra för vissa bara körde rakt på och hann inte ens reagera. Sen skulle vi testa att svänga i en kurva utan VSA (anti-sladdsystem) och det gick ju skit! Efter att ha sladdat omkring och haft galet kul ute på banan fick vi åka tillbaka till "skolsalen" och kolla på filmer om vad som händer när man krockar i 50, 70 och 90 km/h... fy fan säger jag bara! Som tur var blev alla godkända på sin halkkörning fast jag tycker att det var lite väl slapp gräns, en tjej visste inte ens om bilen var på och sen la hon i backen när hon skulle köra framåt och en gång växlade hon ner från 5:an till 1:an... By the way måste jag säga att jag hade den värsta bilen ever för halkkörning! Det var nån Hondabil med växelspaken uppe vid instrumentbrädan bredvid ratten och nån sjuk handbroms precis under som man skulle dra ut under själva instrumentbrädan! Freakin' sär när man redan är osäker på halkkörning, det tog säkert ett varv för alla innan man var någorlunda van vid att använda den konstiga växelspaken.

Sen måste jag bara berätta om en byggarbetare jag såg inne i Tumba Centrum. Jag stod i kassan inne i en tobaksaffär för att köpa Aftonbladet och då står en byggarbetare och låtsas kolla på lite motortidningar och sen kollar han sig om lite snabbt, sträcker snabbt på sig och plockar ner herr/porrtidningarna Aktuell Rapport och Lektyr som han diskret lägger mellan lite biltidningar innan han går fram till kassakön... haha inte för att det är nåt fel med att han köpte porrtidningar men det såg bara så kul ut när han snappa åt sig dom så snabbt och försökte gömma dom mellan lite andra tidningar.

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.