27 okt. 2010

Ikea i Bibliotekstan?

Idag var jag inne i stan och träffade Jenny för en liten lunch och för att catch up lite på vad som har hänt sen sist. Först gick vi runt lite på stan, bland annat för att köpa chokladpraliner till hennes pappa som fyller år idag (grattis!). Efter det blev det latte och lunch på Le Café som jag älskar, deras grillade smörgås med kyckling/bacon är hur god som helst!

Efter det gick vi förbi Marc Jacobs som helt klart har blivit min nya favoritaffär bland "budget fashion", dom har grymma t-shirts, väskor, klockor och necessärer till helt ok priser. Jenny såg t.ex en väldigt snygg tröja med massa paljetter som jag tyckte var så speciell att man bara kan ha den typ en gång per år för att den ska behålla sitt speciella värde. På vägen till Marc Jacobs gick vi förbi ett skyltfönster med en stor Ikeaskylt i... PÅ BIBLIOTEKSGATAN! Är inte det hur sjukt som helst, ofta att Ikea passar in där liksom. Det är ju som att placera H&M bredvid Gucci... inte passande i mina ögon men men.

När jag kom hem kollade jag vad det var Ikea hade på gång på Biblioteksgatan och då hittade jag följande:
Den 28:e oktober startar nästa steg i IKEA:s satsning på nya modestjärnor med öppningen av GARDEROB i centrala Stockholm. 25 stycken hoppfulla nya designers från hela landet får chansen att visa upp sina verk i en egenhändigt designad PAX garderob. Under fyra dagar kan allmänheten beskåda och få sig en närmare titt på tävlingsbidragen. En jury bestående av Margareta van den Bosch (Kreativ rådgivare H&M) Ann-Sofi Back (Designer), Elin Kling (Modepersonlighet) Cia Jansson (Mode och kreativ chef Elle), Pär Lernström (Programledare) och Tina Björeman (Pressansvarig IKEA) har utsett en vinnare som presenteras under helgen och som får ett modestipendium av IKEA på 50 000 kr.

Jag tycker att det här låter som en rätt häftig idé och det blir lite spännande att Ikea ger sig in i modebranchen nu. Dom har ju verkligen lyckats på inredningsfronten men jag undrar hur det blir med modesidan...


1 comments:

  1. Tjaaaaaaaa snyggaste bloggaren! snart åker jag till sthlm (1 vecka kvar)... då måste vi ses :D

    SvaraRadera

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.