20 sep. 2010

FC Barcelona

Jag säger bara Camp Nou. Alla som vet något om fotboll vet att det är FC Barcelonas hemmaarena.

Jag kommer ihåg när jag var i Barcelona med skolan 2006, en del av min klass bestämde sig för att åka iväg till Camp Nou för att se en hemmamatch med Barca och eftersom jag inte gillade fotboll på den tiden så åkte jag inte med… det är något jag verkligen ångrar nu! Det hade ju varit helt otroligt att se FC Barcelona spela på Camp Nou.

Just nu tycker jag att FC Barcelona är ett av dom häftigaste lagen med tanke på att dom har flera toppspelare som Daniel Alves, Carles Puyol, Xavi Hernández, David Villa, Lionel Messi och Andrés Iniesta. (Jag tar inte upp Zlatan bland toppspelarna eftersom han kommer att vara utlånad till Milan under säsongen 2010-2011).

Med tanke på att FC Barcelona har väldigt bra spelare förutom Zlatan så tror jag inte att laget kommer att drabbas speciellt hårt av utlåningen. Kanske får det även vissa spelare att ta ett steg ut ur Zlatans skugga och få synas lite mer.

Här är lite statistik om FC Barcelona i UEFA Champions League under 2000-talet:
2000 kom dom 3:a MEN var tvåa på "Top Goalscorers"-listan
2001 åkte ut i gruppspelet med en tredjeplats i sin grupp
2002 kom dom 4:a
2003 åkte dom ut i kvartsfinalerna
2004 -
2005 åkte ur i första utslagningsrundan
2006 vann mot Arsenal (2-1)
2007 åkte ur i första utslagningsrundan
2008 åkte ut i semifinalerna
2009 vann mot Manchester Utd (2-0)
2010 kom dom 3:a MEN var det enda laget med tre spelare "Top Goalscorers"-listan
2011 - ska bli spännande att se

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.