8 juli 2010

Aktiesparande

När jag gick på gymnasiet gick jag kursen Aktiekunskap och tro mig den var verkligen jätterolig! Vi fick lära oss det mesta om hur aktier och börsen fungerar och vi hade också en intern tävling där vi skulle skapa egna aktieportföljer, den person vars portfölj hade stigit mest i värde vis slutet av terminen vann.

För alla er som är intresserade utav aktiesparande men som inte har gått Aktiekunskap på gymnasiet kan jag tipsa om sidan Sparekonomen.se. På hemsidan kan man läsa olika artiklar om aktiesparande. Man kan också ta hjälp av en ordlista för aktier och fonder (som jag gillar eftersom man förstår så mycket mer utav ekonominyheterna nu). Det finns också förklaringar på vilka olika sorters fonder som finns vilket jag tycker är jättebra eftersom det är en hel djungel där ute. Själv har jag en del sparfonder som jag har fått och tack vare den här sidan har jag faktiskt börjat förstå en del om hur dom fungerar.

Som jag skrev förut kan man läsa olika artiklar om aktiesparande och min favorit för tillfället är "Vad som krävs för att lyckas på börsen?"... titeln säger allt.

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.