24 juli 2009

Hotel Villa Del Conde: Gran Canaria

Över nyår var jag nere på Gran Canaria och då bodde jag på ett helt otroligt underbart ställe, Hotel Villa Del Conde. Hotellet ligger i Playa Meloneras som ligger inom gångavstånd till Playa Del Inglés men ändå helt för sig självt. Det är ett stort hotelkomplex med flera olika restauranger och det finns även två klädbutiker och fyra pooler varav en är saltvattensbassäng.

På hotellområdet finns även en superhärlig spaanläggning dit man kan gå för olika behandlingar och jag var där på massage tre gångerunder min semester.

Om man bestämmer sig för en strandpromenad är det bara att gå ut vid hotellets södra entré så kommer man direkt ner på en fin gångväg som löper parallellt med havet. Åt ena hållet finns en mindre strand med restauranger och och åt det andra hållet finns ett shoppingcenter, flera restauranger och en enormt lång och vacker sandstrand som går bort till Playa Del Inglés.

På hotellet kan man boka in sig för 'half board' vilket betyder att frukost och middag ingår och man kan ju tycka att det är tråkigt att äta på samma ställe hela semestern men i det här fallet är det RÄTT sak att göra. Det finns nästan ingen maträtt som inte serveras på middagsbuffén, det finns säkert 20 olika alternativ för allt. Olika sorters fisk, kött, potatis,skaldjur, soppor, sallader, desserter osv. Dessutom står det köksmästare
och tillreder maten framför en så att man får det precis som man själv vill. Samma procedur gäller frukosten då man kan få pannkakor, crepé, omeletter osv efter eget tycke och smak. Man kan alltså bo på hotellet i
två veckor utan att behöva äta samma maträtt två gånger.

Om man verkligen vill unna sig en lyxsemester är det här absolut rätt
hotell! Relaxation and luxury to the max.


(Klicka på bilderna för att förstora)

Översikt över hotellet

Huvudbyggnaden (dag/natt)
Spa-anläggningen (2:a är närbild på spaloungerna
som man kan hyra,
inkluderar utsikt över havet
+ egen pool)

Poolen (+ en av poolbarerna)
och strändernaSpa-anläggningen

Hotel Villa Del Condes hemsida

0 comments:

Skicka en kommentar

- Kommentarer med reaktioner på mitt blogginlägg mottas med entusiasm och jag besöker definitivt din blogg pga nyfikenhet om vem som ligger bakom texten.
- Om kommentaren är skriven som en fråga brukar jag allt som oftast svara här i kommentarsfältet eller genom en kommentar i din blogg.